Η μελέτη των πέντε στοιχείων (Wu Xing 五行) είναι θεμελιώδης και θα πρέπει να εμβαθύνεται όσο το δυνατό περισσότερο. Η λέξη “Xing 行”, έχει πολλές σημασίες. Η πιο κατάλληλη λέξη – έννοια είναι η λέξη “δράση 行動”. Ωστόσο, η δράση, είναι μόνο μία από τις πολλές πτυχές του Wu Xing. Οι άνθρωποι είχαν παρατηρήσει από την αρχή, τις αλλαγές που συντελούνταν στο περιβάλλον. Έτσι τα πέντε φαινόμενα που ουσιαστικά ήταν το αποτέλεσμα της παρατήρησης, χρησιμοποιήθηκαν για να περιγράψουν τις πέντε υφές του Τσι.

Xǔ Shèn 許慎 - Ήταν ένας Κινέζος φιλόλογος της δυναστείας των Χαν.

Xǔ Shèn 許慎 – Διάσημος Κινέζος φιλόλογος της δυναστείας των Χαν. Έγραψε το πρώτο κινέζικο λεξικό, το Shuowen Jiezi, όπου έκανε ανάλυση σε κάθε χαρακτήρα, καθώς υπήρξε και ο πρώτος που ομαδοποίησε λέξεις με βάση κοινούς χαρακτήρες – ιδεογράμματα.

Σύμφωνα με τον φιλόσοφο Xu Shen 許慎, το στοιχείο Ξύλο, (Mu 木), προέρχεται από τη λέξη Μάο 冒, που σημαίνει ότι οι αναδυόμενος. Το ιδεόγραμμα είναι ένα φυτό που αναδύεται από το έδαφος και πηγαίνει προς τα πάνω.

Σύμφωνα με το κείμενο Bai Tong Hu 白虎通, το στοιχείο Φωτιά, (Χούο 火), προέρχεται από τη λέξη Hua 化, που σημαίνει μεταμόρφωση. Ουσιαστικά η φωτιά βοηθά να μετατραπεί η ύλη σε ενέργεια.

O Ban Gu (Κινέζικα: 班固; 32–92 μ.Χ.) υπήρξε διάσημος ποιητής και ιστορικός και θεωρείται οο συγγραφέας του Bai Tong Hu 白虎通,.

O Ban Gu (Κινέζικα: 班固; 32–92 μ.Χ.) υπήρξε διάσημος ποιητής και ιστορικός και θεωρείται ο συγγραφέας του Bai Tong Hu 白虎通,.

Σύμφωνα με Xu Shen 許慎, το στοιχείο Γη (Tu 土) είναι ίδιο με τη λέξη Tu 吐, που σημαίνει ότι κάποιος δίνει. Και κάπως έτσι λειτουργεί η Γη, που δίνει ενέργεια σε όλα που είναι πάνω της.

Σύμφωνα με Xu Shen 許慎, το στοιχείο Μέταλλο (Jin 金) είναι ισοδύναμο με τον όρο Jin 禁, που σημαίνει διακοπή ή απαγορευμένο. Το Yin Qi για παράδειγμα σταματά την ανάπτυξη το φθινόπωρο .

Σύμφωνα με το αρχαίο κείμενα Bai Tong Hu 白虎通, το στοιχείο νερό (Shui 水) σημαίνει Επίπεδο / Σταθερότητα – Shui Zhun 水準. Ο χαρακτήρας 水, αποτελείται από δύο άτομα ένα σε κάθε πλευρά του χαρακτήρα 1. Υποδηλώνει έναν άντρα και μια γυναίκα που είναι μαζί και έχουν γίνει ένα. Αυτό είναι και η αρχή των πάντων, γιατί το νερό είναι η προέλευση της ζωής.

Η μελέτη των Wu Xing μπορεί να είναι πολύ απλή, αλλά μπορεί επίσης να είναι και μια πολύ περίπλοκη κατάσταση. Υπάρχουν διάφοροι τύποι Wu Xing όπως Zheng Wu Xing 正五行, Na Yin Wu Xing 納音五行, Xuan Kong Wu Xing 玄空五行, Hong Fan Wu Xing 洪範五行, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Σε αυτό το άρθρο, θα ήθελα να εξηγήσω πολύ λίγα πράγματα για το Na Yin Wu Xing .

Το Na Yin Wu Xing έχει πολλές εφαρμογές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μελέτη της ζωής ενός ατόμου, σύμφωνα με τους τέσσερις πυλώνες. Στην πυξίδα για το Φενγκ Σούι – Feng Shui Luopan, υπάρχει ένας δακτύλιος αφιερωμένο στο Na Yin Wu Xing.  Είναι σχεδόν μια ολόκληρη σχολή του Φενγκ Σούι, μόνο και μόνο να κατανοήσει κάποιος αυτόν τον δακτύλιο. Είναι ενσωματωθεί σχεδόν σε όλα τα άλλα σχολεία Φενγκ Σούι. Είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του Zi Wei Dou Shu. Είναι η ραχοκοκαλιά για την κατασκευή του αστρικού χάρτη Zi Wei.

Το Na Yin Wu Xing μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επιλογή ημερομηνίας. Στην πραγματικότητα, γνωρίζοντας το Na Yin της ημέρας, και το Na Yin της ζωής σας, μπορείτε να πείτε ποια είναι η τυχερή ημέρα και πια η λιγότερο τυχερή ημέρα για εσάς.