Ο Joseph Yu γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα μικρό χωριό στη Νότια Κίνα και πέρασε τα παιδικά του χρόνια ως ένα αγόρι της εξοχής και δεν είχε λάβει κάποια επίσημη εκπαίδευση έως την ηλικία των 11, που μετακόμισε στο Χονγκ Κονγκ . Πολλοί τον συμβούλεψαν α δημιουργήσει μια ιστορία, για το πως έμαθε Φενγκ Σούι και Αστρολογία, από ένα δήθεν μοναχό. Αυτός όμως επιμένει να λέει την αλήθεια.

Σπούδασε μαθηματικά και φυσική στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Ο ίδιος απεχθανόταν όλων των ειδών δεισιδαιμονίες, και ορκίστηκε να απαλείψει τέτοιες παράλογες πεποιθήσεις από αδαείς ανθρώπους. Στην συνέχεια άρχισε να συχνάζει σε βιβλιοθήκες, ώστε να βρει τα λάθη στην Αστρολογία και στο Φενγκ Σούι. Όμως όσο πιο βαθειά εισχωρούσε στο θέμα, τόσο πιο πολύ ενθουσιαζόταν από την αρχαία Κινέζικη πολιτιστική κουλτούρα.

Ζούσε για αρκετό καιρό με το δίλημμα, να ακολουθήσει το δρόμο των μαθηματικών και της φυσικής ή να γίνει ένας γεωμάντης. Πάρα πολλοί σκεπτικιστές θεωρούσαν το Φενγκ Σούι και την Αστρολογία, ως δεισιδαιμονία.  Αστρολόγοι και Φενγκ Σούι μάστερς, είχαν συνδεθεί με απάτη ανά τους αιώνες.

Κάποιος είχε γράψει σε ένα βιβλίο του: Αν περισσότερο γνώστες παρέχουν αληθινές υπηρεσίες Αστρολογίας και Φενγκ Σούι, οι αδαείς και ψεύτικοι επαγγελματίες θα εξαφανιστούν. Έχοντας την ίδια άποψη για το ζήτημα, ο Joseph Yu, αποφάσισε να παρέχει χρήσιμες υπηρεσίες και μαθήματα δια αλληλογραφίας σε πολύ προσιτές τιμές.

Έτσι ο Joseph Yu, δημιούργησε προσεκτικά σχεδιασμένα μαθήματα, ώστε να διδαχτεί ο κόσμος Κινέζικη Αστρολογία και το Φενγκ Σούι. Μερικά μαθήματα είναι εκλαϊκευμένα, άλλα αποσκοπούν στην διδασκαλία του Φενγκ Σούι και της Κινέζικης Αστρολογίας. Εκφράζεται η ελπίδα, από τον Joseph Yu, ότι κάποτε η επιστημονική κοινότητα θα μελετήσει πιο προσεκτικά αυτόν τον πολύτιμο πλούτο.

Το 1998, ο Joseph Yu, ολοκληρώνει την ιδέα της διδασκαλίας του, ιδρύοντας το Feng Shui Research Center.

FSRC1

Feng Shui Research Center

Όταν ο Joseph Yu, είχε αποφοιτήσει σαν μαθηματικός, είχε την τύχη να έχει ως γείτονα ένα μεγάλο δάσκαλο Φενγκ Σούι. Παρόλο που ο Joseph, δεν ήταν μαθητής του, ο ηλικιωμένος Δάσκαλος του αποκάλυψε πολλά μυστικά της τέχνης του Φενγκ Σούι.

Σε μια πρωτοχρονιάτικη συγκέντρωση στο σπίτι του ηλικιωμένου Δασκάλου Φενγκ Σούι, αυτός είπε στους μαθητές του: Αυτός ο νεαρός άνδρας, παρόλο που δεν είναι επίσημα μαθητής μου, έχει μάθει περισσότερα από τους περισσότερους από εσάς, γιατί σκέφτεται λογικά, και έχει το θάρρος να διαφωνεί μαζί  μου σε καίρια ζητήματα.

Λίγους μήνες αργότερα ο ηλικιωμένος Δάσκαλος απεβίωσε. Ο ίδιος δεν ένιωθε άνετα στην σχολή των μαθητών του. Νιώθει μια τεράστια ευγνωμοσύνη, που λόγω των συνθηκών, δεν μπορεί να εκφράσει πια στον μεγάλο Δάσκαλο, για τις πολύτιμες συμβουλές που του έδωσε.

Η Κινέζικη Αστρολογία και το Φενγκ Σούι είναι μια αρχαία σοφία, που πρέπει να περάσει στις επόμενες γενιές και να μην χαθεί.

Με πάνω από 40 χρόνια μελέτης και αφοσίωσης στην μελέτη, είναι σήμερα, ένας από τους σπουδαιότερους Δασκάλους Φενγκ Σούι και Κινέζικης Αστρολογίας παγκοσμίως.