Έχοντας αναλύσει τι είναι τα Άστρα στο Φενγκ Σούι θα μιλήσουμε για την τεχνική των Ιπτάμενων Άστρων – Flying Stars. Στα Κινέζικα η ονομασία του είναι Xuan Kong Fei Xing και είναι ένας από τους σημαντικούς κλάδους του Φενγκ Σούι.

Ουσιαστικά αποτελεί την ενσωμάτωση του Γιν και Γιανγκ, τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των πέντε στοιχείων, των οκτώ τριγράμμων, τους αριθμούς του Luo Shu, τα 24 βουνά, σε σχέση με τον χρόνο και τον τόπο του ακινήτου. Δημιουργούμε ένα ενεργειακό χάρτη του ακινήτου, που μας αποκαλύπτει τα μυστικά σε ένα έμπειρο μελετητή. Έτσι μπορεί να αναγνώσει αν το ακίνητο θα είναι τυχερό για τον ιδιοκτήτη – κάτοικο του, σε σχέση με υγεία, σχέσεις, οικονομικά.

Κατά την διάρκεια της δυναστείας Qing, διαδόθηκε από ένα μεγάλο Δάσκαλο, τον Shen Zhu Ren που έγραψε το βιβλίο Shen Shi Xuan Kong Xue.

Fulin, ή αλλιώς Αυτοκράτορας Shunzhi , είναι ο τρίτος Αυτοκράτορας της Δυναστείας Qing. 15 Μαρτίου 1638 – 5 Φεβρουαρίου 1661

Fulin, ή αλλιώς Αυτοκράτορας Shunzhi , είναι ο τρίτος Αυτοκράτορας της Δυναστείας Qing. 15 Μαρτίου 1638 – 5 Φεβρουαρίου 1661

Τα Ιπτάμενα Άστρα δεν χρησιμοποιήθηκαν ιστορικά μόνο για την μελέτη της ζωτικής ενέργειας σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, αλλά και σε τάφους και χώρους λατρείας.  Αν δώσουμε μια πιο ευκρινή ερμηνεία, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για την μελέτη του Qi στο χώρο και τον χρόνο.

Με την μέθοδο των Ιπτάμενων Άστρων, δημιουργούμε ένα ενεργειακό χάρτη της κατοικίας ή του επαγγελματικού χώρου και αποκωδικοποιούμε πως τα Άστρα επηρεάζουν τους ιδιοκτήτες. Κάθε χρόνο υπάρχει ετήσια αλληλεπίδραση των λεγόμενων ετήσιων Άστρων, αλλά ταυτόχρονα έχουμε και αλληλεπίδραση με μηνιαία, ημερήσια, χρονιαία.

Και είναι λογικό αν το σκεφτεί κανείς, ότι η ζωτική ενέργεια Qi, είναι αέναη και μεταβάλλεται εις το διηνεκές. Τίποτα δεν είναι σταθερό στο σύμπαν, τίποτα πιο πρόσκαιρο από το ίδιο το παρόν.

Ένας από τους μεγαλύτερους Δασκάλους της εποχής μας ο Joseph Yu, συστηματοποίησε και μελέτησε βάθος τις αρχαίες μεθόδους του Φενγκ Σούι και εννοείται των Ιπτάμενων Άστρων.

Στα Ιπτάμενα Άστρα οι συνδυασμοί των Άστρων είναι 81, μια και τα κύρια Άστρα είναι 9.