Συμβουλές Feng Shui 2023 : Yin Υδάτινος Λαγός

Συμβουλές Feng Shui 2023 : Yin Υδάτινος Λαγός

Κάθε φορά που τελειώνει ένα έτος έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε το τι μέλλει γενέσθαι. Πρόκειται για μια ανθρώπινη ιδιαιτερότητα, ευαισθησία που οι ρίζες της χάνονται στο αρχέγονο παρελθόν και σε όλους τους πολιτισμούς που προϋπήρχαν. Άνθρωποι με ερωτικές απογοητεύσεις, με επαγγελματικά προβλήματα, με θέματα υγείας είναι πιο επιρρεπής στο να εύχονται και να θέλουν να μάθουν τι πρόκειται να συμβεί στο έτος που έρχεται. Ειδικά σε καιρούς κρίσεων, όπως για παράδειγμα η περίοδος αυτή που διανύουμε με την πανδημία, έφερε πολλά ερωτηματικά αλλά και αναζητήσεις. Η αστάθεια της καθημερινότητας αυξάνει την ανασφάλεια.

Στο Φενγκ Σούι έχουμε την δύναμη και την γνώση να προβλέψουμε, ίσως και με αρκετά μεγάλη ακρίβεια, τι θα συμβεί.

Η Κινέζικη πρωτοχρονιά αλλάζει φέτος στις 4 Φεβρουαρίου 2024 (5 Φεβρουαρίου είναι κανονικά αλλά στην Ελλάδα είναι 4 Φεβρουαρίου λόγω διαφοράς ώρας) και μπαίνουμε στο έτος του Yin Υδάτινος Λαγός

Το κινεζικό νέο έτος, γνωστό και ως Chūnjié ή κινεζικό φεστιβάλ της άνοιξης, για το 2023 αρχίζει στις 22 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2024. Στις 22 Ιανουαρίου 2023, θα εισέλθουμε στο Έτος του Gui Mao, επίσης γνωστό ως Yin Υδάτινος Λαγός, το τέταρτο ζώο στον κύκλο του κινεζικού ζωδιακού κύκλου.

Στην κινεζική μυθολογία, το ο λαγός είναι σύμβολο μακροζωίας, σοφίας και καλής τύχης. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Αυτοκράτορας του Νεφρίτη, ο κυβερνήτης όλων των θεών στην κινεζική μυθολογία, διοργάνωσε έναν αγώνα για να καθορίσει τα ζώα που θα συμπεριληφθούν στον κινεζικό ζωδιακό κύκλο. Ο λαγός, που δεν ήταν πολύ γρήγορος δρομέας, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την εξυπνάδα και την ευφυΐα του για να ξεγελάσει τα άλλα ζώα. Ζήτησε από τη γάτα να τον βοηθήσει στον αγώνα, υποσχόμενος να τον πάρει μαζί του. Η γάτα συμφώνησε και βοήθησε το λαγό να περάσει τη γραμμή του τερματισμού μπροστά από τα άλλα ζώα. Ωστόσο, όταν έφτασαν στη γραμμή του τερματισμού, ο λαγός ξεγέλασε τη γάτα και τον άφησε πίσω. Ως αποτέλεσμα, η γάτα δεν συμπεριλήφθηκε στον κινεζικό ζωδιακό κύκλο και ο λαγός τιμήθηκε ως το τέταρτο ζώο στον ζωδιακό κύκλο. Ο μύθος του κουνελιού στον κινεζικό ζωδιακό κύκλο συνδέεται συχνά με τις αξίες της ευφυΐας, της εξυπνάδας και της πονηριάς.

Ωστόσο, στην Κίνα, το παραδοσιακό κινεζικό ημερολόγιο, γνωστό ως ημερολόγιο Hsia, χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της έναρξης του νέου έτους, η οποία συνήθως πέφτει στις 3 ή 4 Φεβρουαρίου κάθε έτους και είναι γνωστή ως Li Chun ή Αρχή της Άνοιξης.

Το ημερολόγιο Hsia, ή ημερολόγιο Xia, εισήχθη για πρώτη φορά το 102 μ.Χ. για να βοηθήσει τους αγρότες να προγραμματίσουν και να προγραμματίσουν την καλλιέργεια και τη συγκομιδή των καλλιεργειών πιο αποτελεσματικά. Έτσι, ήταν επίσης γνωστό κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων ως Ημερολόγιο του αγρότη.

Το κινεζικό του όνομα είναι Xia Li (夏历). Είναι επίσης γνωστό ως Ημερολόγιο Δέκα Χιλιάδων Ετών (万年历), Ηλιακό Ημερολόγιο και μερικές φορές ακόμη και ως Σεληνιακό Ημερολόγιο.

Λόγω της ακρίβειας της πρόβλεψης της κίνησης των ενεργειακών δυνάμεων, με τη μορφή ουράνιων στελεχών και γήινων κλάδων, χρησιμοποιείται εκτενώς στην πρακτική του φενγκ σούι και στην επιλογή ημερομηνιών.

Το Έτος του Gui Mao είναι ένα έτος Yin Νερό, το οποίο εμφανίζεται κάθε 60 χρόνια. Για όσους έχουν γεννηθεί τα έτη 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 και 2011, το 2023 θα είναι ένα ιδιαίτερα ευοίωνο έτος.

Συνοπτικά, το Κινεζικό Νέο Έτος 2023 ξεκινά στις 22 Ιανουαρίου 2023 και διαρκεί μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2024. Το κινεζικό ζώδιο για αυτό το έτος είναι το Gui MaoYin Υδάτινος Λαγός . Πρόκειται για μια παραδοσιακή κινεζική γιορτή που γιορτάζεται από πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και η ημερομηνία της γιορτής καθορίζεται από το ημερολόγιο Hsia.

Το έτος 2023, γνωστό ως Έτος του Λαγού στο κινεζικό ημερολόγιο Hsia, λέγεται ότι χαρακτηρίζεται από το στοιχείο του Νερού Yin που βρίσκεται πάνω στο στοιχείο του Ξύλου του Λαγού. Αυτός ο συνδυασμός του νερού και του ξύλου πιστεύεται ότι θα φέρει αρμονία και ισορροπία. Σύμφωνα με τις αρχές του κύκλου της γέννησης και της καταστροφής, ο οποίος διέπει τη σχέση μεταξύ των στοιχείων, αν τα δύο στοιχεία βρίσκονται σε έναν υποστηρικτικό κύκλο, το έτος θα είναι πιο ειρηνικό.

Η σχέση νερού-ξύλου το 2023 πιστεύεται επίσης ότι θα φέρει περισσότερη αρμονία στις διεθνείς σχέσεις. Η κύρια διαφορά μεταξύ του 2022 και του 2023 είναι ότι το Yin Νερό παρομοιάζεται “πρωινή δροσιά” και ο λαγός σαν ένα λουλούδι, το οποίο είναι μια εικόνα μιας μικρής σταγόνας νερού που εμφανίζεται σε ένα πέταλο νωρίς το πρωί. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε μια πιο ήπια και ειρηνική ατμόσφαιρα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι μπορεί να μην εξαφανιστούν εντελώς, αλλά αντίθετα μπορεί να διεξαχθούν με πιο δόλιους τρόπους. Ως εκ τούτου, ενδέχεται να υπάρξουν δολοφονίες, πραξικοπήματα, διαμαρτυρίες και τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Το Νερό Yin θεωρείται το πιο μετριοπαθές στοιχείο από το σύστημα των πέντε στοιχείων. Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί την ημέρα Yin Water θεωρούνται συχνά ευγενικοί, υπομονετικοί, ταπεινοί και ανεκτικοί, αλλά λέγεται επίσης ότι είναι πολύ έξυπνοι. Είναι μετριοπαθείς εξωτερικά, αλλά επίμονοι και γεμάτοι θέληση και δύναμη εσωτερικά. Τείνουν να είναι φιλικοί και χαλαροί, αλλά μπορεί επίσης να είναι έξυπνοι και να διαθέτουν ισχυρό ενθουσιασμό, αφοσίωση και δύναμη θέλησης. Προτιμούν να μη διαφωνούν ή να μην τσακώνονται και, αντίθετα, προτιμούν να προωθούν την ατζέντα τους στα κρυφά. Συνολικά, οι άνθρωποι του Yin Νερού είναι συχνά μυστικοπαθείς, αλλά μπορούν να εκπλήξουν τους άλλους με τα σημαντικά επιτεύγματά τους.

Ο λαγός σαν στιχείο είναι ξύλο. Παρομοιάζζεται ως φύλλο ή λουλούδι, οπότε δεν είναι σε θέση να παράγει πολλή φωτιά όπως το ξύλο της Τίγρης, ως εκ τούτου το έτος 2023 είναι καθαρό νερό και ξύλο και υπάρχει πλήρης απουσία του στοιχείου της φωτιάς όπως τα προηγούμενα έτη 2020 και 2021. Καθώς η φωτιά είναι σύμβολο της ευτυχίας και της θετικής ενέργειας στο κινεζικό σύστημα των 5 στοιχείων, το στοιχείο της φωτιάς είναι απαραίτητο για την τόνωση των οικονομικών δραστηριοτήτων. Όταν η φωτιά απουσιάζει εντελώς, θα υπάρχει λιγότερη εμπιστοσύνη και λιγότερη ώθηση για επενδυτικές δραστηριότητες. Αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε απαισιοδοξία στην οικονομία και σε πισωγύρισμα στο χρηματιστήριο. Η οικονομική ανάκαμψη που βιώσαμε το 2022 μπορεί να επιβραδυνθεί. Αυτή η απουσία της φωτιάς θα συνεχιστεί και το 2024. Καθώς το πραγματικό στοιχείο της φωτιάς δεν θα επιστρέψει πριν από το 2025, έτος του Φιδιού, δεν θα αποτελέσει έκπληξη το γεγονός ότι μια πιο σημαντική οπισθοδρόμηση στο χρηματιστήριο μπορεί να εμφανιστεί κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο του 2023. Η πραγματική οικονομική ανάκαμψη μπορεί να έρθει μόνο το 2025 έτος του ξύλινου φιδιού.

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το στοιχείο ξύλο αντιπροσωπεύει το συκώτι. Είναι επίσης υπεύθυνο για την ανάπτυξη και τις δραστηριότητες και την κίνηση των άκρων μας. Έτσι, υπάρχει η τάση οι άνθρωποι να είναι πιο πρόθυμοι να κινούνται και να κάνουν άσκηση και αθλήματα. Το στοιχείο του νερού στην σχετίζεται με τα νεφρά, το ουροποιητικό σύστημα και τα σεξουαλικά όργανα. Ωστόσο, αυτό το νερό που κάθεται πάνω στο ξύλο είναι αδύναμο. Τόσο το νερό όσο και το ξύλο είναι ενάντια στη γη, η οποία είναι το στομάχι και το σύστημα πέψης μας, και η σύγκρουση μεταξύ του Yin νερού και της Yin φωτιάς είναι σημάδι καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το νερό Yin επιτίθεται στη φωτιά Yin που είναι ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα. Αυτό θα φέρει περισσότερη υπερένταση και ψυχική διαταραχή που μπορεί επίσης να σημαίνει φαντάσματα και ψυχικές δολοφονίες.

Καθώς το στοιχείο της φωτιάς  που αντιπροσωπεύει την κυκλοφορία του αίματος και την ενέργεια συνδέεται συχνά με την αύξηση του βάρους, η απουσία του στοιχείου της φωτιάς το 2023 παρέχει επίσης μια καλή ευκαιρία για να χάσετε βάρος και θα υπάρξει μεγαλύτερη δημοτικότητα στην υγιεινή διατροφή.

Το στοιχείο νερό-ξύλο του 2023 αναμένεται να φέρει ευημερία στις βιομηχανίες μετάλλων και στις βιομηχανίες γης– αυτό συμβαίνει επειδή το μέταλλο κατακτά το ξύλο, οπότε το στοιχείο ξύλο είναι ένα σύμβολο χρήματος για τη βιομηχανία μετάλλων, η οποία περιλαμβάνει τις τράπεζες, την υψηλή τεχνολογία, τα αυτοκίνητα, τα μηχανήματα, τη μηχανική, την ομορφιά και την περιποίηση του δέρματος. Οι δεύτερες καλύτερες βιομηχανίες θα μπορούσαν να είναι η γη, καθώς η γη κατακτά το νερό, οπότε το νερό σημαίνει χρήματα για τη βιομηχανία της γης. Οι γήινες βιομηχανίες είναι η ακίνητη περιουσία, τα ορυχεία, οι ασφάλειες, το λογισμικό υπολογιστών.. Η βιομηχανία του νερού βλέπει το ξύλο ως παραγωγικότητα, οπότε οι βιομηχανίες του νερού θα επωφεληθούν επίσης από την ανάπτυξη και την κινητική φύση του ξύλου. Οι βιομηχανίες του νερού είναι η επικοινωνία, οι μεταφορές και η ναυτιλία. Η βιομηχανία ξύλου αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό, οι βιομηχανίες ξύλου είναι η κλωστοϋφαντουργία, τα μέσα ενημέρωσης, το χαρτί, τα περιοδικά. Η βιομηχανία φωτιάς δεν κερδίζει χρήματα το έτος, καθώς υπάρχει πλήρης απουσία μετάλλων που είναι τα χρήματα της.

Το 2023, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τη θέση των τριών κατευθύνσεων Sha:
San Sha (Shui Sha, Jie Sha, Zai Sha), Tai Sui και Sui Po. Αυτές οι κατευθύνσεις καταλαμβάνονται από τα τρία Sha Qi  τα οποία σχετίζονται με τη ληστεία, την καταστροφή και την ασθένεια.

Οποιαδήποτε διαταραχή σε αυτές τις περιοχές ή κατευθύνσεις θα φέρει ασθένεια και απώλεια στους κατοίκους του κτιρίου. Αυτή η διαταραχή μπορεί να έρθει με τη μορφή ανακαίνισης, σκαψίματος, γεώτρησης ή οποιασδήποτε εργασίας που περιλαμβάνει διατάραξη της γης σε αυτές τις κατευθύνσεις.

Όχι μόνο δεν πρέπει να διαταράσσονται αυτές οι περιοχές, αλλά πρέπει επίσης να αποφεύγεται να κάθεται κανείς με την πλάτη του στραμμένη προς αυτές τις κατευθύνσεις Sha.

 

Όπως κάθε χρόνο θα πρέπει να προσέξουμε τις κατευθύνσεις San Sha 三煞, Tai Sui 太歲, και Sui Po 岁破 για το 20223. Σε αυτές τις κατευθύνσεις είναι συνετό να μην κάνουμε κατά την διάρκεια του έτους καμία εργασία μικρή ή μεγάλη και να μην ενοχλήσουμε έτσι αυτή την κατεύθυνση, γιατί αλλιώς θα δημιουργήσει προβλήματα.

Tai Sui (The Grand Duke of Jupiter)  – Το Tai Sui του 2023 εκπροσωπείται από τον στρατηγό Yang Xin στην κατεύθυνση E2 – (82.5º – 97.5º)

Sui Po (Year Breaker) φέτος θα βρίσκεται στο W2 – (262.5º – 277.5º)

Sitting Sha φέτος θα βρίσκεται στο W1 και W3

Facing Sha φέτος θα βρίσκεται στο E1 και Ε3

Όταν αλλάζει το έτος στο Feng Shui, αλλάζει και η υφή του Qi που έρχεται από τις οκτώ κατευθύνσεις. Είναι τα λεγόμενα ετήσια άστρα, Ιπτάμενα Άστρα, που ανάλογα την ποιότητά τους αλλά και τα άστρα των ανακτόρων που έχουμε ήδη στο σπίτι μας ή τον επαγγελματικό μας χώρο δημιουργούν μια αλληλεπίδραση που έχει θετικές ή αρνητικές συνέπειες στην ζωή μας. Αν παρόλα αυτά θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που θα προκύψουν. Αν θέλετε το 2022 να περάσει όμορφα τότε αποφύγετε το τομέα αυτό.

Έχοντας αυτά στο νου μας και ξέροντας τι μπαίνει στο χώρο μας θα μπορούμε αποτελεσματικά να βοηθήσουμε σε μια αρμονική συνύπαρξη με λίγα απρόοπτα.

Μερικά άστρα θα πρέπει να τα προσέξουμε ιδιαίτερα γιατί δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα.
 Αυτά είναι το άστρα 2 (θέματα υγείας), το 3 (ληστείες, χωρισμοί) και ιδιαίτερα το άστρο 5 που δημιουργεί ολικές καταστροφές.

Το Ετήσιο 4, βρίσκεται για το έτος 2023 στο κέντρο του σπιτιού.

Τα ετήσια άστρα είναι ανεξάρτητα από τον χάρτη που έχουμε στο σπίτι μας. Ουσιαστικά επισκέπτονται τα ανάκτορα για την διάρκεια ενός έτους. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε έναν επαγγελματία σύμβουλο φενγκ Σούιγια την διάδραση που έχει με την κατοικία μας ή των επαγγελματικό μας χώρο.

Συνήθως τα άστρα από τις οκτώ κατευθύνσεις που έρχονται το έτος επηρεάζουν τους χώρους στους οποίους έχουμε δραστηριότητα. Είτε είναι αυτή η επαγγελματική δραστηριότητα είτε κοιμόμαστε σε αυτό τον χώρο είτε καθόμαστε. Αν έρθει για παράδειγμα σε ένα μπάνιο ή σε μία αποθήκη δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα.

Χαρακτηριστικά των Άστρων και θεραπείες

  • Το άστρο 1, έρχεται από την κατεύθυνση  Νοτιοδυτικά

   Είναι το άστρο της Σοφίας αλλά και του ερωτισμού. Προσοχή αν εκεί είναι κρεβατοκάμαρα μιας και μπορεί να φέρει ανεπιθύμητες εξωσυζυγικές σχέσεις σε άντρες. Το 1 επίσης είναι πολύ καλό άστρο για θέματα σπουδών. Σε θέματα υγείας έχει σχέση με Νεφρά, ουροδόχο κύστη και αναπαραγωγικό σύστημα. Θα πρέπει να να προσέξουμε όταν συνδυαστεί με το άστρο 2 γιατί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε σχέση με το αναπαραγωγικό σύστημα. Αυτόν τον συνδυασμό μπορεί να προκαλέσει επίσης διαρροή νερού. Επίσης θα πρέπει να προσέξουμε όταν συνδυαστεί με το άστρο τέσσερα γιατί μπορεί να προκαλέσει ερωτικές ατασθαλίες. Επίσης σε συνδυασμό με το άστρο πέντε μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας.
   Θεραπεία: μπορείτε να βάλετε λίγο μαύρο χρώμα όπως για παράδειγμα πατάκι μαύρο ή χαλί μαύρο.
   Αν θέλετε να το ενισχύσετε μπορείτε να βάλετε χρυσό χρώμα σε στρογγυλά σχήματα.

  • Το άστρο 2 έρχεται από την κατεύθυνση Ανατολικά

   Το άστρο 2 δημιουργεί ασθένεια, πάχος, άρρωστες διαπροσωπικές σχέσεις, τσιγκουνιά και πολλά άλλα. Σε συνδυασμό με το άστρο 5 δημιουργεί θάνατο, ενώ ο συνδυασμός 9-2 είναι επίσης πολύ επικίνδυνος μιας και ενισχύει τις κακές ιδιότητες του 2. Επίσης πολύ επικίνδυνος είναι ο συνδυασμός 2-3 και 2-2. Η θεραπεία είναι στρογγυλά σχήματα με μεταλλικό χρώμα, κατά προτίμηση χρυσό ή ασημί. Αν στην κατεύθυνση αυτή έχετε κρεβατοκάμαρα να προσέξετε ιδιαίτερα την υγεία σας . Αν παρατηρήσετε προβλήματα υγείας να μετακομίσετε από κει και να κοιμηθείτε αλλού. Αν στην κατεύθυνση αυτή κοιμάται γυναίκα θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορεί να την επηρεάσει είτε αυτή είναι η κόρη της οικογένειας είτε η μητέρα.
   Θεραπεία: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κολοκύθες Wu Lou σαν θεραπεία καθώς Χρυσό χρώμα και στρογγυλά αντικείμενα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κολοκύθες WuLou.

  • Το άστρο 3 έρχεται από Νοτιοανατολικά

   Το 3 είναι ένα άστρο που μπορεί να μας βάλει πολύ εύκολα σε μπελάδες. Χάσιμο χρημάτων, νομικά προβλήματα, τσακωμοί, χωρισμοί, ληστείες και κλοπές, πρόστιμα, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του. Σε θέματα υγείας έχει σχέση με συκώτι και χοληδόχο κύστη αλλά και με τραυματισμούς σε πόδια. Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή όταν συναντήσει τα μηνιαία άστρα 1, 3, 5.
   Να προσέξετε ιδιαίτερα όταν έρθει από την κατεύθυνση που έχετε πόρτα η παράθυρο να έχετε πάντα κλειστά τον χορό αυτόν γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει διάρρηξη. Σε μία κρεβατοκάμαρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση όπως τσακωμοί, χωρισμοί. Βέβαια για ορισμένα επαγγέλματα είναι πάρα πολύ καλό και κάποιος μπορεί επίσης να βγάλει εύκολα και γρήγορα πάρα πολλά χρήματα. Για παράδειγμα οι δικηγόροι μπορούν να το χρησιμοποιούν αυτό το άστρο.
   Θεραπεία θέλει χρώμα κόκκινο και ανάλογα τα μηνιαία άστρα προσθέτουμε ή αφαιρούμε χρώματα. Αν θέλουμε να το ενισχύσουμε χρησιμοποιούμε χρώμα μαύρο ή σκούρο μπλε στην κατεύθυνση.

  • Το άστρο 4 βρίσκεται φέτος στο κέντρο του σπιτιού και δεν επηρεάζει.

  • Το άστρο 5 Βορειοδυτικά

 • Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο άστρο, ονομαζόμενο και ως άστρο καταστροφής ή άστρο του αυτοκράτορα. Προκαλεί ολική καταστροφή, καθώς και θάνατο.
Θα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία σε συνδυασμούς όπως το μηνιαίο 2 ή 3.
 Σε συνδυασμό με το 2 μπορεί να προκαλέσει θάνατο, πτώχευση. Σε θέματα υγείας έχει σχέση με το στομάχι, σπλήνα, πάγκρεας (πεπτικό σύστημα).
  Θεραπεία χρυσά στρογγυλά διακοσμητικά.
Σε συνδυασμό με το 3 μπορεί να προκαλέσει οικονομική καταστροφή. Να κλείνετε πόρτες και παράθυρα από την κατεύθυνση αυτή για το έτος.Μην κοιμηθείτε εκεί αν έχετε κρεβατοκάμαρα.

  • Το άστρο 6 έρχεται από την κατεύθυνση Δυτικά

   Πρόκειται για ένα άστρο που έχει σχέση με στρατιωτικά επαγγέλματα καθώς και με σώματα ασφαλείας. Δημιουργεί αυταρχικές συμπεριφορές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από στρατιωτικούς, αστυνομικούς κλπ. Είναι ένα καλό άστρο για διευθυντές επιχειρήσεων που θέλουν να επιβάλλονται. Σε είσοδο καταστημάτων μπορεί να ενεργοποιηθεί με καλά αποτελέσματα για την επιχείρηση.  Επίσης μπορεί να δημιουργήσει μοναξιά, προβλήματα υγείας σχετικά με τα πνευμόνια ή το παχύ έντερο, καθώς και ψυχολογικά προβλήματα. Αν συνδυαστεί με το μηνιαίο άστρο 3 που θα επισκεφτεί το ανάκτορο, μπορεί να επιδεινώσει θέματα υγείας αλλά και να δημιουργήσει τσακωμούς.
   Θεραπεία θέλει χρώμα μαύρο ή σκούρο μπλε. Αν θέλουμε να το ενισχύσουμε χρησιμοποιούμε χρώμα καφέ – κίτρινο.

 • Το άστρο 7, έρχεται από Βορειοανατολικά

  Το άστρο 7 έχει σχέση με το στόμα αλλά και με τον πλούτο. Σε συνδυασμό με το 2, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε σχέση με το παχύ έντερο και τα πνευμόνια. Αν χρησιμοποιηθεί να βγάλει χρήματα είναι το πιο γρήγορο και αποτελεσματικό άστρο σε σχέση με επαγγέλματα που έχουν σχέση με τροφή, μάρκετινγκ, διαφήμιση, μεσιτικά γραφεία, μέσα μαζικής ενημέρωσης, αρχιτεκτονικά γραφεία, επαγγέλματα που έχουν σχέση με μεταφυσική. Επίσης έχει σχέση με επαγγέλματα όπως κ καταστήματα με καφέ και ποτό. Αν αυτά τα καταστήματα έχουν εκεί την κυρία είσοδο τους θα ευνοηθούν πάρα πολύ. Αν συνδυαστεί με το άστρο δύο μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Αν είναι στην κρεβατοκάμαρα θα έχουμε πισώπλατα κουτσομπολιά καθώς και τσακωμό και χωρισμό.
  Θεραπεία θέλει χρώμα μαύρο ή σκούρο μπλε.

 • Το άστρο 8, έρχεται από Νότια

  Το άστρο οκτώ είναι το άστρο που κυριαρχεί στην εικοσαετία από το 2004 έως το 2024. Είναι το άστρο λοιπόν που είναι υπεύθυνο για τον πλούτο, την αρμονία, την ισορροπία. Επαγγέλματα που έχουν σχέση με τη γη όπως μεσιτικά, προϊόντα της γης, επαγγέλματα που σχετίζονται με παιδιά καθώς και με παιχνίδια θα ευνοηθούν. Το άστρο 8 είναι το καλύτερο άστρο από όλα για αυτήν την περίοδο που διανύουμε. Φέρνει ισορροπία σε όλό το σπίτι και αν το έχουμε σε μια κατεύθυνση του σπιτιού μας ή του καταστήματος μας, καλό είναι να το αφήνουμε να μπει μέσα ανοίγοντας τα παράθυρα ή τις πόρτες. Σε συνδυασμό με το άστρο 3, μπορεί να προκαλέσει νομικά προβλήματα ή απώλεια χρημάτων. Θέλει θεραπεία κόκκινο χρώμα και σχήματα τρίγωνα. Επίσης μπορούμε στην κατεύθυνση αυτή να ενεργοποιήσουμε νερό σε μορφή σιντριβανιού η ενυδρείου με ανοιχτή από πάνω επιφάνεια. Δημιουργεί σοβαρά προβλήματα όταν βρίσκεται σε συνδυασμό με άστρα ξύλινα όπως για παράδειγμα το 3 και το 4. Σε αυτή την περίπτωση θέλει θεραπεία κόκκινο χρώμ

 • Το άστρο 9, έρχεται από την κατεύθυνση Βόρεια

  Το άστρο εννιά έχει σχέση με φήμη, διασημότητα, μοντέλα, ,μουσικούς, ηθοποιοιούς κλπ. Σε περίπτωση καταστήματος θα μπορεί να πουλάει αντικείμενα ακριβά και φανταχτερά. Επειδή είναι φωτιά σαν στοιχεία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε συνδυασμούς με 2,5,8. Σε θέματα υγείας έχει σχέση με καρδιά και λεπτό έντερο.

  Θεραπεία είναι να βάλουμε διακοσμητικά σε χρώμα καφέ εκείνους τους μήνες. Με πολλή προσοχή αν συνδυαστεί με το άστρο 5. Θέλουμε να το ενισχύσουμε χρησιμοποιούμε πράσινο χρώμα.

Μηνιαία άστρα 2023

Πιο κάτω παραθέτουμε τα μηνιαία άστρα 2023. Οι κατευθύνσεις που μπαίνουν είναι όπως αυτές στον πίνακα με τα ετήσια άστρα πιο πάνω. Είναι σημαντικό κάθε μήνα να κοιτάζουμε τον πίνακα με τα μηνιαία, γιατί ένας κακός συνδυασμός μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα. Σημαντικό βέβαια είναι να μας συμβουλευτείτε για μια μελέτη στην κατοικία σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Ενώ τα ετήσια ιπτάμενα άστρα είναι πολύ σημαντικά για τον χώρο μας, θα πρέπει να συνδυαστεί με τα άστρα των ανακτόρων μας. Μόνο ένας πιστοποιημένος σύμβουλος μπορεί να δημιουργήσει σωστά τον χάρτη του χώρου σας.

Γενικά τα άστρα που πρέπει κάθε χρόνο να προσέξουμε είναι τα παρακάτω:

Το άστρο 5 είναι το πιο επικίνδυνο από όλα. Δημιουργεί ολική καταστροφή σε επίπεδο οικονομικό, σχέσεων και υγείας.
Θεραπεία: Χρυσά και στρογγυλά διακοσμητικά

Το άστρο 3 δημιουργεί προβλήματα με νομικές υποθέσεις, ατυχήματα, χάσιμο χρημάτων.
Θεραπεία: Κόκκινο χρώμα

Το άστρο 2 δημιουργεί προβλήματα υγείας, τσιγκουνιά .
Θεραπεία: Χρυσά και στρογγυλά διακοσμητικά.

Το fengshui.gr, διαθέτει τους πιο αξιόπιστους και παγκόσμια αναγνωρισμένους και πιστοποιημένους συμβούλους Feng Shui στην Ελλάδα. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια μελέτη φενγκ σούι.

2023-02-06T11:01:38+00:00

ΜΕΛΕΤΗ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Αυτό που ξεχνάμε στην σύγχρονη εποχή, λόγω της ταχύτητας του τρόπου ζωής μας, είναι ότι όλα τα πράγματα στο σύμπαν εναρμονίζονται με συμπαντικούς νόμους. Ο πιο βασικός νόμος, είναι η σταθερή ροή της ενέργειας Qi - Τσι, στο σπίτι και τον επαγγελματικό μας χώρο. Αν θέλουμε να έχουμε υπό έλεγχο την υγεία μας, τις σχέσεις μας, τα επαγγελματικά μας, θα πρέπει να εφαρμόσουμε το Φενγκ Σούι.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Όταν εφαρμόζουμε το Φένγκ Σούι σε κάποια κατοικία ή επαγγελματικό χώρο, θα πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο άνθρωπος που έχουμε επιλέξει να μας βοηθήσει, είναι πιστοποιημένος και έχει τις ικανότητες που αναφέρει. Αυτό θα σας κάνει να αποφύγετε τυχόν προβλήματα. Στο Feng Shui Greece, είμαστε Ανώτεροι Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Φενγκ Σούι από το FSRC Greece και Canada. Οι μέθοδοι μας, είναι του παγκόσμια αναγνωρισμένου Master, Joseph Yu.
Go to Top