Συμβουλές Feng Shui 2022 : Yang Υδάτινη Τίγρης

Συμβουλές Feng Shui 2022 : Yang Υδάτινη Τίγρης

Κάθε φορά που τελειώνει ένα έτος έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε το τι μέλλει γενέσθαι. Πρόκειται για μια ανθρώπινη ιδιαιτερότητα, ευαισθησία που οι ρίζες της χάνονται στο αρχέγονο παρελθόν και σε όλους τους πολιτισμούς που προϋπήρχαν. Άνθρωποι με ερωτικές απογοητεύσεις, με επαγγελματικά προβλήματα, με θέματα υγείας είναι πιο επιρρεπής στο να εύχονται και να θέλουν να μάθουν τι πρόκειται να συμβεί στο έτος που έρχεται. Ειδικά σε καιρούς κρίσεων, όπως για παράδειγμα η περίοδος αυτή που διανύουμε με την πανδημία, έφερε πολλά ερωτηματικά αλλά και αναζητήσεις. Η αστάθεια της καθημερινότητας αυξάνει την ανασφάλεια.

Στο Φενγκ Σούι έχουμε την δύναμη και την γνώση να προβλέψουμε, ίσως και με αρκετά μεγάλη ακρίβεια, τι θα συμβεί.

Η Κινέζικη πρωτοχρονιά αλλάζει φέτος στις 3 Φεβρουαρίου 2022 (4 Φεβρουαρίου είναι κανονικά αλλά στην Ελλάδα είναι 3 Φεβρουαρίου λόγω διαφοράς ώρας) και μπαίνουμε στο έτος του Yang Υδάτινη Τίγρης.

Ο μυθικός αυτοκράτορας jù Huáng玉帝, διοργάνωσε έναν αγώνα για να προσδιορίσει ποια ζώα και με ποια σειρά, θα έδιναν την ονοματολογία του ετήσιου δωδεκαετούς κύκλου. Ο αγώνας διεξήχθη με κολύμπι και η γραμμή τερματισμού ήταν απέναντι από ένα μεγάλο ποτάμι. Ο αρουραίος και το βόδι διέσχισαν αρκετά εύκολα. Ο αρουραίος ζήτησε από το το βόδι λόγω του ότι ήταν μεγάλο, ισχυρό και ικανό τόσο στην ξηρά όσο και στο νερό να ανέβει στην πλάτη του, αλλά στην συνέχεια πήδηξε από την πλάτη του βοδιού όταν φτάσανε κοντά στη στεριά και έτσι ο αρουραίος βγήκε πρώτος και κέρδισε. Το βόδι ήρθε δεύτερο και η τίγρης τερμάτισε τρίτη.

Στο Φενγκ Σούι επειδή χρησιμοποιούμε το Ηλιακό Ημερολόγιο Hsia 夏 , το οποίο είναι και γνωστό σαν το Ημερολόγιο των Δέκα Χιλιάδων Χρόνων (万年历), και βασίζεται σε ένα κύκλο 60 ετών, το έτος αλλάζει στις 3 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 22:51 (ώρα Ελλάδας) και μπαίνουμε στο Ren Yin (年 壬寅 陽水), Yang Υδάτινη Τίγρης.

Η πρώτη ημέρα του κινεζικού ζωδιακού έτους είναι η πρώτη ημέρα του μήνα Τίγρη. Αυτή είναι η ημέρα της  Έναρξης της Άνοιξης 立春  στο Κινεζικό Ημερολόγιο Αστρολογίας. Η αρχή της άνοιξης είναι η εποχή που ο ήλιος εισέρχεται στην 315η μοίρα στον τροπικό ζωδιακό κύκλο. Η έναρξη της άνοιξης στην ώρα της Κίνας είναι στις 4 Φεβρουαρίου 2022 στις 4:51 π.μ.

Φαίνεται ότι το έτος Yang Υδάτινη Τίγρης θα είναι πιο θετικό και παραγωγικό και θα υπάρχει περισσότερη επιθυμία να έχουμε ένα έτος ειρηνικό, ανάκαμψης και θεραπείας μετά την καταστροφική πανδημία COVID 19 που προκάλεσε πολλές αναταραχές τα τελευταία δύο χρόνια. Ως εκ τούτου, είναι ευκολότερο να επιτευχθεί ειρηνική διευθέτηση για την επίλυση εντάσεων και αντιπαραθέσεων.

Άνθρωποι που γεννιούνται σε μέρες yang water έχουν συχνά υψηλή νοημοσύνη, ενθουσιασμό, αφοσίωση και ηγετική ικανότητα και μπορούν να κάνουν κάθε δυνατή ενέργεια για την επίτευξη των στόχων και την υλοποιήση τους.

Τα έτη 2019, 2020, 2021 ήταν όλα χρόνια νερού και μετάλλου και το στοιχείο της φωτιάς δεν θα επιστρέψει μέχρι το επόμενο έτος φιδιού το 2025. Το 2019 το έτος χοίρου αντιπροσωπεύει τον τερματισμό της φωτιάς, το 2020 το έτος αρουραίου αντιπροσωπεύει τη φωτιά στο στάδιο του εμβρύου. To 2021 στο ΄έτος του βοδιού, η φωτιά χαμηλώνει και επομένως η γενική οικονομική ατμόσφαιρα εισέρχεται σε πτωτικό κύκλο και ο οικονομικός ρυθμός θα είναι ζοφερός και θα επιβραδυνθεί το 2020. Και η απουσία πυρκαγιάς συνεχίζεται από το 2021 έως ότου επιστρέψει η επόμενη χρονιά φιδιού το 2025. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι το 2025 για την οικονομική ανάκαμψη. Το 2022, το έτος Τίγρης θα φέρει βελτίωση με την σπίθα της φωτιάς μέσα στο ξύλο. Είναι η πρώτη χρονιά που μπορούμε να περιμένουμε ότι ο COVID-19 είναι περισσότερο υπό έλεγχο και οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν στα κανονικά ταξίδια και στην κανονική ζωή. Έτσι, η αισιοδοξία μετά τον COVID-19 θα δώσει ισχυρή ώθηση στην οικονομία, ιδιαίτερα στον τομέα της διασκέδασης, των εστιατορίων και των ταξιδιωτικών επιχειρήσεων. Ακόμη και αν το στοιχείο της φωτιάς δεν είναι ισχυρό όπως το 2025, μπορώ να περιμένω ότι η οικονομία θα ανακτήσει την κανονική ζωή μετά την πανδημία και θα δημιουργήσει οικονομική άνθηση και ανοδική αγορά το 2022.

Η Τίγρη θεωρείται ένα «ταξιδιάρικο άλογο» που θα προκαλέσει πολλούς ανθρώπους να ταξιδέψουν. Ως εκ τούτου, λόγω των συχνών μετακινήσεων και ταξιδιών θα επιφέρει και ατυχήματα. που σχετίζονται με τα ταξίδια. Καθώς η Τίγρης είναι ζώο της ξηράς, πιστεύεται ότι τα ατυχήματα σχετίζονταν περισσότερο με αυτοκίνητα και χερσαία κυκλοφορία εν γένει, ωστόσο, κοιτάζοντας το στατιστικά πριν από 60 χρόνια το 1962, φαίνεται ότι υπήρχαν επίσης πολλά ατυχήματα εναέριας κυκλοφορίας. Την 1η Μαρτίου 1962, αεροπλάνο της American Airlines συνετρίβη κατά την απογείωσή του στο διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης με απώλεια 95 ατόμων. Και στις 16 Μαρτίου, ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος εξαφανίστηκε πάνω από τον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό με 107 άτομα, στις 22 Μαΐου, αεροσκάφος της Continental Airlines συνετρίβη στο Μιζούρι με 45 επιβάτες. Στις 3 Ιουνίου, αεροσκάφος της Air France συνετρίβη κατά την απογείωση στο Παρίσι με 130 νεκρούς. Και στις 22 Ιουνίου, μια άλλη πτήση 117 της Air France συνετρίβη στις Δυτικές Ινδίες σκοτώνοντας και τους 113 επιβαίνοντες.

Υπάρχουν επίσης πολλά σιδηροδρομικά ατυχήματα που καταγράφηκαν το 1962. Στην Ιαπωνία, στις 3 Μαΐου, συνέβη ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Mikawashima κοντά στο Τόκιο που στοίχισε τη ζωή σε 160 άτομα. Μια άλλη καταστροφή τρένου στο Harmelen – η χειρότερη ολλανδική σιδηροδρομική καταστροφή σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 1962 και στοίχισε τη ζωή σε 93 άτομα.

Καθώς είναι χρονιά νερού και ξύλου, το στοιχείο της γης είναι σχετικά αδύναμο. Έτσι μπορεί να υπάρξουν περισσότερες γήινες καταστροφές. Κοιτάζοντας πίσω στην ιστορία, υπάρχουν επίσης σοβαρές καταστροφές που σχετίζονται με την Γη το 1962.  Υπήρξε χιονοστιβάδα στο Περού στις 10 Ιανουαρίου 1962 που προκάλεσε 4000 θανάτους. Στις 7 Φεβρουαρίου, σημειώθηκε έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στη Δυτική Γερμανία και σκότωσε 299 ανθρώπους. Στις 27 Μαΐου, σημειώθηκε σοβαρή πυρκαγιά σε ορυχείο στην Πενσιλβανία και στις 5 Νοεμβρίου, μια καταστροφή στην εξόρυξη άνθρακα στη Νορβηγία που στοίχισε τη ζωή σε 21 άτομα και που ανάγκασε τη νορβηγική κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Η Τίγρη είναι στοιχείο ξύλο που θα φέρει την σπίθα της φωτιάς, επομένως θεωρείται ως γενέτειρα της φωτιάς. Ως εκ τούτου, η θετική αισιοδοξία θα επιστρέψει και θα φέρει ανάκαμψη στην οικονομία. Θα είναι μια χρονιά επανέναρξης επιχειρηματικών και ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων και ο κόσμος θα ξανανιώσει ζωντανός μετά από 2 ζοφερά χρόνια. Το στοιχείο Ξύλο συμβολίζει ακριβώς την ανάπτυξη και τις δραστηριότητες. Ως εκ τούτου, η οικονομική ανάπτυξη θα επιστρέψει και το χρηματιστήριο θα γίνει πολύ κερδοφόρο.

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το στοιχείο ξύλο αντιπροσωπεύει το συκώτι. Είναι επίσης υπεύθυνο για την ανάπτυξη και τις δραστηριότητες και την κίνηση των άκρων μας. Έτσι, υπάρχει η τάση οι άνθρωποι να είναι πιο πρόθυμοι να μετακινούνται και να κάνουν περισσότερο άσκηση και αθλήματα. Το στοιχείο του νερού στην κορυφή σχετίζεται με τα νεφρά, το ουροποιητικό σύστημα και τα γεννητικά όργανα. Ωστόσο, ένα τέτοιο νερό που κάθεται στο ξύλο είναι αδύναμο, επομένως είναι ακόμα απαραίτητο να λαμβάνετε συμπληρώματα όπως ωμέγα 3 για να υποστηρίξετε τις πτυχές του νερού. Τόσο το νερό όσο και το ξύλο είναι ελεγκτικό στη γη, που είναι το στομάχι και το πεπτικό μας σύστημα. Καλό είναι λοιπόν να λαμβάνουμε συμπληρώματα φωτιάς για να υποστηρίξουμε τη γη, και περισσότερα αντιοξειδωτικά για να ρυθμίσουμε το γήινο στοιχείο μας. 

Η χρονιά της υδάτινης τίγρης, με το νερό που παράγει ξύλο, συμβολίζει επίσης τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη, που εγχέει πολλές δημιουργικές δραστηριότητες στην τέχνη. Υποστηρίζει τον πολιτισμό, την τέχνη και την επιστήμη. Ενισχύει επίσης τις επιχειρήσεις διασκέδασης και εστιατορίων. 

Η Τίγρη έρχεται σε σύγκρουση με τον Πίθηκο. Είναι σύγκρουση μεταξύ ξύλινων και ζώων Μετάλλου. θα προκαλέσει τροχαία ατυχήματα. Έτσι θα υπάρξουν περισσότερα ατυχήματα αυτοκινήτων, τρένων, αεροπλάνων. Η Τίγρη είναι η γενέτειρα της φωτιάς και είναι υπεύθυνη στην δημιουργία πυρκαγιάς  από εκρήξεις και των καταστροφών. Στο ανθρώπινο σώμα, η φωτιά αντιπροσωπεύει την κυκλοφορία του αίματος και την καρδιά, άρα είναι μια χρονιά με περισσότερες φλεγμονές και καρδιακές και αιματολογικές παθήσεις.

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το έτος της Τίγρη προσβάλλουν το έτος, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το έτος του Πιθήκου είναι σε σύγκρουση με το έτος. Θα υπάρξουν περισσότερες μετακινήσεις και ταξίδια το 2022, Καλό θα είναι να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές, όπως μετακόμιση σπιτιού, μετακόμιση γραφείου ή αλλαγή εργασίας ή ταξίδια. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα και να απέχουν από επικίνδυνα αθλήματα όπως η οδήγηση γρήγορων αυτοκινήτων, η οδήγηση αεροπλάνου, η πτώση με αλεξίπτωτο κ.λπ.. Για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν το έτος του Πιθήκου, είναι καλό να ελαχιστοποιήσετε τα ταξίδια προς τη βορειοανατολική κατεύθυνση, καθώς είναι η κατεύθυνση του Μεγάλου Δούκα το 2022.

Το στοιχείο του υδάτινου ξύλου του 2022 αναμένεται να φέρει ευημερία στις επιχειρήσεις μετάλλων και στις βιομηχανίες γης. Αυτό συμβαίνει επειδή το μέταλλο ελέγχει το ξύλο, επομένως το στοιχείο του ξύλου είναι σύμβολο χρημάτων για τη βιομηχανία μετάλλων, η οποία περιλαμβάνει τραπεζικές εργασίες, υψηλή τεχνολογία, αυτοκίνητα, μηχανήματα, μηχανική, ομορφιά και περιποίηση δέρματος. Η δεύτερη καλύτερη επιχείρηση θα μπορούσε να είναι η γη, που ελέγχει το νερό, επομένως το νερό σημαίνει χρήματα για τις επιχειρήσεις της γης. Οι επιχειρήσεις της Γης είναι ακίνητα, εξόρυξη, ασφάλιση, λογισμικό υπολογιστών Η επιχείρηση νερού βλέπει το ξύλο ως παραγωγικότητα, επομένως οι επιχειρήσεις νερού θα επωφεληθούν επίσης από την ανάπτυξη και κίνηση του ξύλου. Οι επιχειρήσεις νερού είναι οι επικοινωνίες, οι μεταφορές και η ναυτιλία. Η επιχείρηση ξύλου αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό, οι επιχειρήσεις ξύλου είναι η κλωστοϋφαντουργία, τα μέσα, το χαρτί, τα περιοδικά.

Συνοψίζοντας, οι κλάδοι που θα έχουν καλύτερες επιδόσεις τη χρονιά του Τίγρη θα είναι κλάδοι που σχετίζονται με το μεταλλικό στοιχείο και το στοιχείο της Γης. Οι επιχειρήσεις μετάλλων είναι οι τράπεζες, εταιρείες με μηχανήματα, μηχανολογικά, η αυτοκινητοβιομηχανία, η ομορφιά και η περιποίηση του δέρματος. Οι επιχειρήσεις της γης είναι τα ακίνητα, οι ασφάλειες, η υψηλή τεχνολογία. Οι άλλες επιχειρήσεις της φωτιάς, και του ξύλου βρίσκονται σε όχι και τόσο ευημερούσα χρονιά το 2022.

Γενικά, το έτος Yang Υδάτινη Τίγρης, με το νερό yang στην κορυφή και την ξύλινη τίγρη κάτω, είναι σύμβολο δημιουργικότητας, ανάπτυξης, κίνησης και ταξιδιού και θα υπάρξει καλή ανάκαμψη σε σχέση με την αδρανοποιημένη ατμόσφαιρα που κυριάρχησε το 2020 και 2021. Καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει θα υπάρξουν πιο χαρούμενα συναισθήματα που θα επαναφέρουν την ψυχαγωγία και τα ταξίδια, τα οποία είναι σχεδόν παντελώς απών λόγω του COVID-19 τα τελευταία δύο χρόνια. Εξακολουθούν να υπάρχουν διεθνείς εντάσεις και κοινωνικές αναταραχές, καθώς οι άνθρωποι έχουν φιλελεύθερη διάθεση και περισσότερη επιθυμία να κάνουν αλλαγές. Επίσης η τίγρη δεν είναι φιλήσυχο ζώο Ως εκ τούτου, μπορούμε να περιμένουμε κακοκαιρίες. Κοιτάζοντας πίσω την ιστορία του 1962, υπήρξαν πολλές καταστροφές που σχετίζονται με τον καιρό. Ήταν η χρονιά που το Χονγκ Κονγκ αντιμετώπισε τον ισχυρό τυφώνα Wanda την 1η Σεπτεμβρίου με 130 νεκρούς. Τον Φεβρουάριο, σφοδρή καταιγίδα πλημμύρισε τις ακτές της Βόρειας Θάλασσας της Γερμανίας γύρω από το Αμβούργο, με περισσότερους από 300 νεκρούς. Στις 27 Σεπτεμβρίου, σημειώθηκε ξαφνική πλημμύρα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, σκοτώνοντας 440 ανθρώπους. Στις 12 Οκτωβρίου, σημειώθηκε μεγάλη καταιγίδα που επιτέθηκε στη βορειοδυτική ακτή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό και σκότωσε 46 ανθρώπους. Επίσης τον Δεκέμβριο, σημειώθηκε μεγάλη παγωνιά στο Ηνωμένο Βασίλειο με ισχυρό κρύο.

Το έτος Τίγρης είναι τυχερό έτος για άτομα που γεννήθηκαν το έτος Ying Metal ή την ημέρα Ying Metal. Αυτά τα έτη που τελειώνουν με 1. Όπως 1951, 1961, 1971, 1981, 1991 κ.λπ. Οι άνθρωποι αυτοί το 2022 θα μπορούν να αδράξουν την ευκαιρία να σημειώσουν πρόοδο και να αναπτύξουν νέα έργα.

Το ζώδιο που είναι το πιο δυσμενές είναι ο Πίθηκος που βρίσκεται σε άμεση σύγκρουση με την Τίγρη. Τέτοιες συγκρούσεις συνήθως θα επιφέρουν αναταράξεις,, ατυχήματα ή αλλαγές. Θα υπάρξουν κακοτυχίες που σχετίζονται με τροχαία ατυχήματα. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το έτος του Πιθήκου θα έχουν περισσότερα ταξίδια ή μετακινήσεις σε σχέση με αλλαγή εργασίας ή μετακόμιση σπιτιού.

Τα ζώα που ταιριάζουν με το έτος Τίγρη είναι ο Χοίρος, ο Σκύλος, το Άλογο. Αυτά τα ζώα βρίσκονται σε μια χρονιά αρμονίας.

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το έτος του Φιδιού και του Πιθήκου θα έχουν σχέση σύγκρουσης με τον Τίγρη και αν η φωτιά δεν είναι το ευνοϊκό τους στοιχείο, θα υποφέρουν από ασθένεια ή άλλου είδους εκνευρισμό και ανησυχίες.


Ξέρεις ότι η Κινέζικη Πρωτοχρονιά είναι γνωστή και ως το το Φεστιβάλ της Άνοιξης; Γιατί; Σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο, αυτή η μέρα ήταν η αρχή της Άνοιξης. Στα παλιά χρόνια οι Κινέζοι περιμένανε αυτήν την ημέρα, μιας και σηματοδοτούσε ότι οι κρύες μέρες δεν θα συνεχιζόταν άλλο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για να γιορτάσουν τον ερχομό της Άνοιξης. Συνήθως η κινέζικη πρωτοχρονιά, είναι μια μικρή υπόσχεση για ένα νέο ξεκίνημα.

Το έτος θα είναι ιδιαίτερο τυχερό για αυτούς που γεννήθηκαν τα έτη 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Αυτά είναι τα ιπτάμενα άστρα που έρχονται από τις οκτώ κατευθύνσεις.

Όπως κάθε χρόνο θα πρέπει να προσέξουμε τις κατευθύνσεις San Sha 三煞, Tai Sui 太歲, και Sui Po 岁破 για το 2022. Σε αυτές τις κατευθύνσεις είναι συνετό να μην κάνουμε κατά την διάρκεια του έτους καμία εργασία μικρή ή μεγάλη και να μην ενοχλήσουμε έτσι αυτή την κατεύθυνση, γιατί αλλιώς θα δημιουργήσει προβλήματα.

Tai Sui (The Grand Duke of Jupiter)  – Το Tai Sui του 2021 εκπροσωπείται από τον στρατηγό Yang Xin στην κατεύθυνση NE3 – (52.5 – 67.5)– στο τρίτο ανάκτορο βορειανατολικά.

Sui Po (Year Breaker) – φέτος θα βρίσκεται στο SW3 – (232.5 – 247.5)  – Νοτιοδυτικά στο τρίτο ανάκτορο

San Sha (三煞) – Βορράς  (337.5-352.5)N3 (7.5-22.5) το βόρειο ανάκτορο φιλοξενεί φέτος τις τρεις δολοφονίες San Sha (三煞). ΝΕ1 –N3- N2- N1 – NW3. Μην κάνετε ανακαινίσεις, μην σκάβετε στην κατεύθυνση αυτή, καθώς επίσης μην κάνετε και δυνατούς θορύβους.

Όταν αλλάζει το έτος στο Feng Shui, αλλάζει και η υφή του Qi που έρχεται από τις οκτώ κατευθύνσεις. Είναι τα λεγόμενα ετήσια άστρα, Ιπτάμενα Άστρα, που ανάλογα την ποιότητά τους αλλά και τα άστρα των ανακτόρων που έχουμε ήδη στο σπίτι μας ή τον επαγγελματικό μας χώρο δημιουργούν μια αλληλεπίδραση που έχει θετικές ή αρνητικές συνέπειες στην ζωή μας. Αν παρόλα αυτά θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που θα προκύψουν. Αν θέλετε το 2022 να περάσει όμορφα τότε αποφύγετε το τομέα αυτό.

Έχοντας αυτά στο νου μας και ξέροντας τι μπαίνει στο χώρο μας θα μπορούμε αποτελεσματικά να βοηθήσουμε σε μια αρμονική συνύπαρξη με λίγα απρόοπτα.

Μερικά άστρα θα πρέπει να τα προσέξουμε ιδιαίτερα γιατί δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα.
Αυτά είναι το άστρα 2 (θέματα υγείας), το 3 (ληστείες, χωρισμοί) και ιδιαίτερα το άστρο 5 που δημιουργεί ολικές καταστροφές.

Το Ετήσιο 5, βρίσκεται φέτος στο κέντρο του σπιτιού. Το άστρο 5 όπως έχουμε ήδη τονίσει και σε άλλα άρθρα είναι το πιο επικίνδυνο άστρο από όλα. Γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να αποφεύγουμε να κοιμόμαστε εκεί ή να καθόμαστε πολλές ώρες. Θεραπεία χρειάζεται χρυσό χρώμα ή κάποιον πίνακα Hetu μετάλλου.

Τα ετήσια άστρα είναι ανεξάρτητα από τον χάρτη που έχουμε στο σπίτι μας. Ουσιαστικά επισκέπτονται τα ανάκτορα για την διάρκεια ενός έτους. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε έναν επαγγελματία σύμβουλο φενγκ Σούι για την διάδραση που έχει με την κατοικία μας ή των επαγγελματικό μας χώρο.

Συνήθως τα άστρα από τις οκτώ κατευθύνσεις που έρχονται το έτος επηρεάζουν τους χώρους στους οποίους έχουμε δραστηριότητα. Είτε είναι αυτή η επαγγελματική δραστηριότητα είτε κοιμόμαστε σε αυτό τον χώρο είτε καθόμαστε. Αν έρθει για παράδειγμα σε ένα μπάνιο ή σε μία αποθήκη δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα.

Χαρακτηριστικά των Άστρων και θεραπείες

   • Το άστρο 5 κίτρινο, βρίσκεται φέτος στο κέντρο του σπιτιού και όπως τονίσαμε και λίγο πιο πάνω θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κάνουμε τις αντίστοιχες θεραπείες. Επειδή είναι το πιο επικίνδυνο άστρο από όλα καλό είναι να αποφεύγουμε το χώρο του κέντρου του σπιτιού.
   • Το άστρο 1 λευκό, έρχεται από την κατεύθυνση  North – Βορράς

    Είναι το άστρο της Σοφίας αλλά και του ερωτισμού. Προσοχή αν εκεί είναι κρεβατοκάμαρα μιας και μπορεί να φέρει ανεπιθύμητες εξωσυζυγικές σχέσεις σε άντρες. Το 1 επίσης είναι πολύ καλό άστρο για θέματα σπουδών. Σε θέματα υγείας έχει σχέση με Νεφρά, ουροδόχο κύστη και αναπαραγωγικό σύστημα. Θα πρέπει να να προσέξουμε όταν συνδυαστεί με το άστρο 2 γιατί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε σχέση με το αναπαραγωγικό σύστημα. Αυτόν τον συνδυασμό μπορεί να προκαλέσει επίσης διαρροή νερού. Επίσης θα πρέπει να προσέξουμε όταν συνδυαστεί με το άστρο τέσσερα γιατί μπορεί να προκαλέσει ερωτικές ατασθαλίες. Επίσης σε συνδυασμό με το άστρο πέντε μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας.
    Θεραπεία: μπορείτε να βάλετε λίγο μαύρο χρώμα όπως για παράδειγμα πατάκι μαύρο ή χαλί μαύρο.
    Αν θέλετε να το ενισχύσετε μπορείτε να βάλετε χρυσό χρώμα σε στρογγυλά σχήματα.

   • Το άστρο 2 μαύρο έρχεται από την κατεύθυνση Southwest – Νοτιοδυτικά

    Το άστρο 2 δημιουργεί ασθένεια, πάχος, άρρωστες διαπροσωπικές σχέσεις, τσιγκουνιά και πολλά άλλα. Σε συνδυασμό με το άστρο 5 δημιουργεί θάνατο, ενώ ο συνδυασμός 9-2 είναι επίσης πολύ επικίνδυνος μιας και ενισχύει τις κακές ιδιότητες του 2. Επίσης πολύ επικίνδυνος είναι ο συνδυασμός 2-3 και 2-2. Η θεραπεία είναι στρογγυλά σχήματα με μεταλλικό χρώμα, κατά προτίμηση χρυσό ή ασημί. Αν στην κατεύθυνση αυτή έχετε κρεβατοκάμαρα να προσέξετε ιδιαίτερα την υγεία σας . Αν παρατηρήσετε προβλήματα υγείας να μετακομίσετε από κει και να κοιμηθείτε αλλού. Αν στην κατεύθυνση αυτή κοιμάται γυναίκα θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορεί να την επηρεάσει είτε αυτή είναι η κόρη της οικογένειας είτε η μητέρα.
    Θεραπεία: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κολοκύθες Wu Lou σαν θεραπεία καθώς Χρυσό χρώμα και στρογγυλά αντικείμενα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κολοκύθες WuLou.

   • Το άστρο 3 τυρκουάζ έρχεται από East – Ανατολικά

    Το 3 είναι ένα άστρο που μπορεί να μας βάλει πολύ εύκολα σε μπελάδες. Χάσιμο χρημάτων, νομικά προβλήματα, τσακωμοί, χωρισμοί, ληστείες και κλοπές, πρόστιμα, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του. Σε θέματα υγείας έχει σχέση με συκώτι και χοληδόχο κύστη αλλά και με τραυματισμούς σε πόδια. Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή όταν συναντήσει τα μηνιαία άστρα 1, 3, 5.
    Να προσέξετε ιδιαίτερα όταν έρθει από την κατεύθυνση που έχετε πόρτα η παράθυρο να έχετε πάντα κλειστά τον χορό αυτόν γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει διάρρηξη. Σε μία κρεβατοκάμαρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση όπως τσακωμοί, χωρισμοί. Βέβαια για ορισμένα επαγγέλματα είναι πάρα πολύ καλό και κάποιος μπορεί επίσης να βγάλει εύκολα και γρήγορα πάρα πολλά χρήματα. Για παράδειγμα οι δικηγόροι μπορούν να το χρησιμοποιούν αυτό το άστρο.
    Θεραπεία θέλει χρώμα κόκκινο και ανάλογα τα μηνιαία άστρα προσθέτουμε ή αφαιρούμε χρώματα. Αν θέλουμε να το ενισχύσουμε χρησιμοποιούμε χρώμα μαύρο ή σκούρο μπλε στην κατεύθυνση.

   • Το άστρο 4 πράσινο έρχεται από κατεύθυνση Southeast – Νοτιοανατολικά

    Πρόκειται για ένα άστρο ερωτικό, ένα άστρο ομορφιάς και διαπαιδαγώγησης καθώς και των τεχνών. Έχει μεγάλη σχέση με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και θα ευνοήσει ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με τέχνη. Η χρήση του, σε συνδυασμό με το άστρο 1, μπορεί να προκαλέσει ξελογιάσματα αλλά και διάφορα ερωτικές παρεκτροπές. Αν βρίσκεται σε υπνοδωμάτιο γιου μπορεί να προκαλέσει σχέση με μεγαλύτερη γυναίκα. Σε σχέση με θέματα υγείας έχει σχέση με συκώτι και χοληδόχο κύστη.
    Θεραπεία θέλει κόκκινο χρώμα. Να προσέξουμε όποτε συνδυαστεί με μηνιαία άστρα όπως το ένα, το πέντε, το τρία, το δύο. Αν θέλουμε να ενισχύσουμε την κατεύθυνση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρώμα σκούρο μπλε ή μαύρο.

   • Το άστρο έξι λευκό έρχεται από την κατεύθυνση Northwest – Βορειοδυτικά

    Πρόκειται για ένα άστρο που έχει σχέση με στρατιωτικά επαγγέλματα καθώς και με σώματα ασφαλείας. Δημιουργεί αυταρχικές συμπεριφορές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από στρατιωτικούς, αστυνομικούς κλπ. Είναι ένα καλό άστρο για διευθυντές επιχειρήσεων που θέλουν να επιβάλλονται. Σε είσοδο καταστημάτων μπορεί να ενεργοποιηθεί με καλά αποτελέσματα για την επιχείρηση.  Επίσης μπορεί να δημιουργήσει μοναξιά, προβλήματα υγείας σχετικά με τα πνευμόνια ή το παχύ έντερο, καθώς και ψυχολογικά προβλήματα. Αν συνδυαστεί με το μηνιαίο άστρο 3 που θα επισκεφτεί το ανάκτορο, μπορεί να επιδεινώσει θέματα υγείας αλλά και να δημιουργήσει τσακωμούς.
    Θεραπεία θέλει χρώμα μαύρο ή σκούρο μπλε. Αν θέλουμε να το ενισχύσουμε χρησιμοποιούμε χρώμα καφέ – κίτρινο.

  • Το άστρο 7 κόκκινο, έρχεται από West – Δυτικά

   Το άστρο 7 έχει σχέση με το στόμα αλλά και με τον πλούτο. Σε συνδυασμό με το 2, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε σχέση με το παχύ έντερο και τα πνευμόνια. Αν χρησιμοποιηθεί να βγάλει χρήματα είναι το πιο γρήγορο και αποτελεσματικό άστρο σε σχέση με επαγγέλματα που έχουν σχέση με τροφή, μάρκετινγκ, διαφήμιση, μεσιτικά γραφεία, μέσα μαζικής ενημέρωσης, αρχιτεκτονικά γραφεία, επαγγέλματα που έχουν σχέση με μεταφυσική. Επίσης έχει σχέση με επαγγέλματα όπως κ καταστήματα με καφέ και ποτό. Αν αυτά τα καταστήματα έχουν εκεί την κυρία είσοδο τους θα ευνοηθούν πάρα πολύ. Αν συνδυαστεί με το άστρο δύο μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Αν είναι στην κρεβατοκάμαρα θα έχουμε πισώπλατα κουτσομπολιά καθώς και τσακωμό και χωρισμό.
   Θεραπεία θέλει χρώμα μαύρο ή σκούρο μπλε.

  • Το άστρο 8 λευκό, έρχεται από Northeast – Βορειοανατολικά

   Το άστρο οκτώ είναι το άστρο που κυριαρχεί στην εικοσαετία από το 2004 έως το 2024. Είναι το άστρο λοιπόν που είναι υπεύθυνο για τον πλούτο, την αρμονία, την ισορροπία. Επαγγέλματα που έχουν σχέση με τη γη όπως μεσιτικά, προϊόντα της γης, επαγγέλματα που σχετίζονται με παιδιά καθώς και με παιχνίδια θα ευνοηθούν. Το άστρο 8 είναι το καλύτερο άστρο από όλα για αυτήν την περίοδο που διανύουμε. Φέρνει ισορροπία σε όλό το σπίτι και αν το έχουμε σε μια κατεύθυνση του σπιτιού μας ή του καταστήματος μας, καλό είναι να το αφήνουμε να μπει μέσα ανοίγοντας τα παράθυρα ή τις πόρτες. Σε συνδυασμό με το άστρο 3, μπορεί να προκαλέσει νομικά προβλήματα ή απώλεια χρημάτων. Θέλει θεραπεία κόκκινο χρώμα και σχήματα τρίγωνα. Επίσης μπορούμε στην κατεύθυνση αυτή να ενεργοποιήσουμε νερό σε μορφή σιντριβανιού η ενυδρείου με ανοιχτή από πάνω επιφάνεια. Δημιουργεί σοβαρά προβλήματα όταν βρίσκεται σε συνδυασμό με άστρα ξύλινα όπως για παράδειγμα το 3 και το 4. Σε αυτή την περίπτωση θέλει θεραπεία κόκκινο χρώμα.

  • Το άστρο 9 μωβ, έρχεται από την κατεύθυνση South -Νότος.

   Το άστρο εννιά έχει σχέση με φήμη, διασημότητα, μοντέλα, ,μουσικούς, ηθοποιοιούς κλπ. Σε περίπτωση καταστήματος θα μπορεί να πουλάει αντικείμενα ακριβά και φανταχτερά. Επειδή είναι φωτιά σαν στοιχεία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε συνδυασμούς με 2,5,8. Σε θέματα υγείας έχει σχέση με καρδιά και λεπτό έντερο.

   Θεραπεία είναι να βάλουμε διακοσμητικά σε χρώμα καφέ εκείνους τους μήνες. Με πολλή προσοχή αν συνδυαστεί με το άστρο 5. Θέλουμε να το ενισχύσουμε χρησιμοποιούμε πράσινο χρώμα.

   

  Μηνιαία άστρα 2022

  Πιο κάτω παραθέτουμε τα μηνιαία άστρα 2022. Οι κατευθύνσεις που μπαίνουν είναι όπως αυτές στον πίνακα με τα ετήσια άστρα πιο πάνω. Είναι σημαντικό κάθε μήνα να κοιτάζουμε τον πίνακα με τα μηνιαία, γιατί ένας κακός συνδυασμός μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα. Σημαντικό βέβαια είναι να μας συμβουλευτείτε για μια μελέτη στην κατοικία σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Ενώ τα ετήσια ιπτάμενα άστρα είναι πολύ σημαντικά για τον χώρο μας, θα πρέπει να συνδυαστεί με τα άστρα των ανακτόρων μας. Μόνο ένας πιστοποιημένος σύμβουλος μπορεί να δημιουργήσει σωστά τον χάρτη του χώρου σας.

  Γενικά τα άστρα που πρέπει κάθε χρόνο να προσέξουμε είναι τα παρακάτω:

  Το άστρο 5 είναι το πιο επικίνδυνο από όλα. Δημιουργεί ολική καταστροφή σε επίπεδο οικονομικό, σχέσεων και υγείας.
 Θεραπεία: Χρυσά και στρογγυλά διακοσμητικά
  Το άστρο 3 δημιουργεί προβλήματα με νομικές υποθέσεις, ατυχήματα, χάσιμο χρημάτων.
 Θεραπεία: Κόκκινο χρώμα
  Το άστρο 2 δημιουργεί προβλήματα υγείας, τσιγκουνιά . Θεραπεία: Χρυσά και στρογγυλά διακοσμητι

 • Το fengshui.gr, διαθέτει τους πιο αξιόπιστους και παγκόσμια αναγνωρισμένους και πιστοποιημένους συμβούλους Feng Shui στην Ελλάδα. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια μελέτη φενγκ σούι.
2022-01-14T08:32:11+00:00

ΜΕΛΕΤΗ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Αυτό που ξεχνάμε στην σύγχρονη εποχή, λόγω της ταχύτητας του τρόπου ζωής μας, είναι ότι όλα τα πράγματα στο σύμπαν εναρμονίζονται με συμπαντικούς νόμους. Ο πιο βασικός νόμος, είναι η σταθερή ροή της ενέργειας Qi - Τσι, στο σπίτι και τον επαγγελματικό μας χώρο. Αν θέλουμε να έχουμε υπό έλεγχο την υγεία μας, τις σχέσεις μας, τα επαγγελματικά μας, θα πρέπει να εφαρμόσουμε το Φενγκ Σούι.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Όταν εφαρμόζουμε το Φένγκ Σούι σε κάποια κατοικία ή επαγγελματικό χώρο, θα πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο άνθρωπος που έχουμε επιλέξει να μας βοηθήσει, είναι πιστοποιημένος και έχει τις ικανότητες που αναφέρει. Αυτό θα σας κάνει να αποφύγετε τυχόν προβλήματα. Στο Feng Shui Greece, είμαστε Ανώτεροι Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Φενγκ Σούι από το FSRC Greece και Canada. Οι μέθοδοι μας, είναι του παγκόσμια αναγνωρισμένου Master, Joseph Yu.
Go to Top