Κάθε φορά που τελειώνει ένα έτος έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε το τι μέλλει γενέσθαι. Πρόκειται για μια ανθρώπινη ιδιαιτερότητα, ευαισθησία που οι ρίζες της χάνονται στο αρχέγονο παρελθόν και σε όλους τους πολιτισμούς που προϋπήρχαν. Άνθρωποι με ερωτικές απογοητεύσεις, με επαγγελματικά προβλήματα, με θέματα υγείας είναι πιο επιρρεπής στο να εύχονται και να θέλουν να μάθουν τι πρόκειται να συμβεί στο έτος που έρχεται.

Στο Φενγκ Σούι έχουμε την δύναμη να προβλέψουμε, ίσως και με αρκετά μεγάλη ακρίβεια, τι θα συμβεί.

Αν θέλεις το 2020 να είναι ένα υπέροχο έτος και χωρίς πολλά προβλήματα καλό είναι να μπορείς να αποτρέψεις τυχόν αναπάντεχα ή τουλάχιστον να ξέρεις ότι το προσπάθησες.

Η Κινέζικη πρωτοχρονιά αλλάζει φέτος στις 4 Φεβρουαρίου 2020 και μπαίνουμε στο έτος του Μεταλλικού Αρουραίου. Ο αρουραίος είναι το πρώτο από τα 12 ζώδια του κινεζικού ωροσκοπίου. Σύμφωνα με ένα μύθο η σειρά με την οποία παρουσιάζονται τα 12 ζώδια του κινεζικού ωροσκοπίου, έχει σχέση με έναν διαγωνισμό που είχε κάνει ο μυθικός αυτοκράτορας Yù Huáng ή 玉帝, Yù Di. Σύμφωνα με μια εκδοχή αυτής της ιστορίας, οι σύμβουλοι του αυτοκράτορα επέλεξαν δώδεκα υποψήφιους από τα ζώα, συμπεριλαμβανομένου του αρουραίου και της γάτας. Ο νικητής έπρεπε να επιλεγεί με βάση την αξία, ως προς την προσωπική του εμφάνιση, τον τρόπο ζωής και τις συνεισφορές στον κόσμο. Πριν από τον διαγωνισμό, η γάτα ρώτησε τον αρουραίο να την ξυπνήσει για να φτάσει εγκαίρως στην επίδειξη . Ο αρουραίος φοβισμένος από την ομορφιά της γάτας δεν την ξύπνησε, η οποία και αποκοιμήθηκε. Ο αυτοκράτορας ρώτησε τους υπηρέτες του, γιατί υπήρχαν μόνο 11 υποψήφιοι. Τότε αυτοί πάνω στην βιασύνη τους, διαλέξανε το γουρούνι ως αντικαταστάτη της γάτας. Κατά την έναρξη του διαγωνισμού, ο αρουραίος κέρδισε την πρώτη θέση, παίζοντας φλάουτο καθισμένος στην ράχη ενός βοδιού. Ο αυτοκράτορας πραγματικά εντυπωσιάστηκε από την επίδειξη με το φλάουτο του αρουραίου, τον έβαλε στην πρώτη θέση, και στη δεύτερη θέση έβαλε το βόδι, που ήταν τόσο γενναιόδωρο ώστε να επιτρέψει στον αρουραίο να παίξει φλάουτο στην πλάτη του. Τα επόμενα ζώα, μπήκαν σε αντίστοιχη σειρά σύμφωνα με την απόφαση του αυτοκράτορα.

Στο Φενγκ Σούι επειδή χρησιμοποιούμε το Ηλιακό Ημερολόγιο Hsia 夏 , το οποίο είναι και γνωστό σαν το Ημερολόγιο των Δέκα Χιλιάδων Χρόνων (万年历), και βασίζεται σε ένα κύκλο 60 ετών, το έτος αλλάζει στις 4 Φεβρουαρίου 2019 και μπαίνουμε στο Geng Zi 年 庚子陽金, του Yang Μεταλλικού Αρουραίου.

Ξέρεις ότι η Κινέζικη Πρωτοχρονιά είναι γνωστή και ως το το Φεστιβάλ της Άνοιξης; Γιατί; Σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο, αυτή η μέρα ήταν η αρχή της Άνοιξης. Στα παλιά χρόνια οι Κινέζοι περιμένανε αυτήν την ημέρα, μιας και σηματοδοτούσε ότι οι κρύες μέρες δεν θα ερχόταν άλλο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για να γιορτάσουν τον ερχομό της Άνοιξης. Συνήθως η κινέζικη πρωτοχρονιά, είναι μια μικρή υπόσχεση για ένα νέο ξεκίνημα.

Το έτος θα είναι ιδιαίτερο τυχερό για αυτούς που γεννήθηκαν τα έτη 1936, 1948, 1960, 1972 1984, 1996, 2008, 2020.

Αυτά είναι τα ιπτάμενα άστρα που έρχονται από τις οκτώ κατευθύνσεις.

Όπως κάθε χρόνο θα πρέπει να προσέξουμε τις κατευθύνσεις San Sha 三煞, Tai Sui 太歲, και Sui Po 岁破 για το 2020. Σε αυτές τις κατευθύνσεις είναι συνετό να μην κάνουμε κατά την διάρκεια του έτους καμία εργασία μικρή ή μεγάλη και να μην ενοχλήσουμε έτσι αυτή την κατεύθυνση, γιατί αλλιώς θα δημιουργήσει προβλήματα.

Tai Sui (The Grand Duke of Jupiter) –  Βορρά, N (352.5º – 7.5º.). Καλό θα ήταν για φέτος να αποφεύγεται αυτός ο τομέας και να μην ενεργοποιείται. Αν τυχόν δουλεύεται εκεί θα ήταν καλό να μην βλέπετε αυτόν τον τομέα αλλά να τον έχετε πλάτη.

Sui Po (Year Breaker) – ΝότιοΑνατολικά στο τρίτο βουνό SE3 (172.5º – 187.5º). Κάθε φορά που έρχεται ο Grand Duke, η αντίθετη κατεύθυνση γίνεται η Οργή του Δούκα. Καλό είναι να αποφεύγεται αυτός ο τομέας. Το να ενεργοποιήσεις αυτόν τον τομέα είναι μια πολύ κακή ιδέα.

Το Πέντε Κίτρινο, Ανατολικά ( 67.5º έως 112.5º). Ο ανατολικός τομέας είναι άλλος ένας τομέας που πρέπει να αποφευχθεί φέτος μιας και θα φιλοξενήσει φέτος το άστρο πέντε. Όπως έχουν σημειώσει το άστρο πέντε είναι ένα πάρα πολύ επικίνδυνο άστρο. Θα πρέπει να αποφεύγεται το σκάψιμο, το τρύπημα σε τοίχους και οποιαδήποτε μορφή ανακαίνισης. Αν στην κατεύθυνση αυτή υπάρχει υπνοδωμάτιο ή χώρος εργασίας θα πρέπει να μη χρησιμοποιηθούν για το έτος αυτό.

Όταν αλλάζει το έτος στο Feng Shui, αλλάζει και η υφή του Qi που έρχεται από τις οκτώ κατευθύνσεις. Είναι τα λεγόμενα ετήσια άστρα, Ιπτάμενα Άστρα, που ανάλογα την ποιότητά τους αλλά και τα άστρα των ανακτόρων που έχουμε ήδη στο σπίτι μας ή τον επαγγελματικό μας χώρο δημιουργούν μια αλληλεπίδραση που έχει θετικές ή αρνητικές συνέπειες στην ζωή μας. Αν παρόλα αυτά θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που θα προκύψουν. Αν θέλει το 2019 να περάσει όμορφα τότε αποφύγετε το τομέα αυτό.

Έχοντας αυτά στο νου μας και ξέροντας τι μπαίνει στο χώρο μας θα μπορούμε αποτελεσματικά να βοηθήσουμε σε μια αρμονική συνύπαρξη με λίγα απρόοπτα.

Μερικά άστρα θα πρέπει να τα προσέξουμε ιδιαίτερα γιατί δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα.
Αυτά είναι το άστρα 2 (θέματα υγείας), το 3 (ληστείες, χωρισμοί) και ιδιαίτερα το άστρο 5 που δημιουργεί ολικές καταστροφές.

Χαρακτηριστικά των Άστρων και θεραπείες

 • Το άστρο 7 κόκκινο, βρίσκεται φέτος στο κέντρο του σπιτιού και δεν θα μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε αλλά και ούτε θα μας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα μιας και δεν υπάρχει κάποια διάδραση.
 • Το άστρο 1 λευκό, έρχεται από την κατεύθυνση Northeast – Βορειοανατολικά

  Είναι το άστρο της Σοφίας αλλά και του ερωτισμού.Προσοχή αν εκεί είναι κρεβατοκάμαρα μιας και μπορεί να φέρει ανεπιθύμητες εξωσυζυγικές σχέσεις σε άντρες. Το 1 επίσης είναι πολύ καλό άστρο για θέματα σπουδών.Σε θέματα υγείας έχει σχέση με Νεφρά, ουροδόχο κύστη και αναπαραγωγικό σύστημα. Θα πρέπει να να προσέξουμε όταν συνδυαστεί με το άστρο δύο – 2 γιατί μπορεί να προκαλέσει βλήματα υγείας σε σχέση με το αναπαραγωγικό σύστημα. Επίσης θα πρέπει να προσέξουμε όταν συνδυαστεί με το άστρο τέσσερα γιατί μπορεί να προκαλέσει ερωτικές ατασθαλίες. Επίσης σε συνδυασμό με το άστρο πέντε μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας.
  Θεραπεία: μπορείτε να βάλετε λίγο μαύρο χρώμα όπως για παράδειγμα ποτάκι μαύρο ή χαλί μαύρο.

 • Το άστρο 2 μαύρο έρχεται από την κατεύθυνση South – Νότο

  Το άστρο 2 δημιουργεί ασθένεια, πάχος, άρρωστες διαπροσωπικές σχέσεις, τσιγκουνιά και πολλά άλλα.Σε συνδυασμό με το άστρο 5 δημιουργεί θάνατο, ενώ ο συνδυασμός 9-2 είναι επίσης πολύ επικίνδυνος μιας και ενισχύει τις κακές ιδιότητες του 2. Επίσης πολύ επικίνδυνος είναι ο συνδυασμός 2-3 και 2-2.Η θεραπεία είναι στρογγυλά σχήματα με μεταλλικό χρώμα, κατά προτίμηση χρυσό ή ασημί. Αν στην κατεύθυνση αυτή έχετε κρεβατοκάμαρα να προσέξετε ιδιαίτερα την υγεία σας . Αν παρατηρήσετε προβλήματα υγείας να μετακομίσετε από κει και να κοιμηθείτε αλλού.
  Θεραπεία: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κολοκύθες Wu Lou σαν θεραπεία καθώς Χρυσό χρώμα και στρογγυλά αντικείμενα.

 • Το άστρο 3 τυρκουάζ έρχεται από North – Bόρεια

  Το 3 είναι ένα άστρο που μπορεί να μας βάλει πολύ εύκολα σε μπελάδες. Χάσιμο χρημάτων, νομικά προβλήματα, τσακωμοί, χωρισμοί, ληστείες και κλοπές, πρόστιμα, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του.Σε θέματα υγείας έχει σχέση με συκώτι και χοληδόχο κύστη αλλά και με τραυματισμούς σε πόδια. Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή όταν συναντήσει τα μηνιαία άστρα 1, 3, 5.
  Θεραπεία θέλει χρώμα κόκκινο και ανάλογα τα μηνιαία άστρα προσθέτουμε ή αφαιρούμε χρώματα.

 • Το άστρο 4 πράσινο έρχεται από κατεύθυνση Southwest – Νοτιοδυτικά

  Πρόκειται για ένα άστρο ερωτικό, ένα άστρο ομορφιάς και διαπαιδαγώγησης. Επίσης έχει μεγάλη σχέση με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και θα ευνοήσει ιδιαίτερα όσους ασχολούνται.
Η χρήση του, σε συνδυασμό με το άστρο 1, μπορεί να προκαλέσει ξελογιάσματα αλλά και διάφορα ερωτικές παρεκτροπές. Αν βρίσκεται σε υπνοδωμάτιο γιου μπορεί να προκαλέσει σχέση με μεγαλύτερη γυναίκα. Σε σχέση με θέματα υγείας έχει σχέση με συκώτι και χοληδόχο κύστη.
  Θεραπεία θέλει κόκκινο χρώμα. Να προσέξουμε όποτε συνδυαστεί με μηνιαία άστρα όπως το ένα, το πέντε, το τρία, το δύο

 • Το άστρο 5 κίτρινο έρχεται από την κατεύθυνση East – Ανατολή.


  Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο άστρο, ονομαζόμενο και ως άστρο καταστροφής ή άστρο του αυτοκράτορα. Προκαλεί ολική καταστροφή, καθώς και θάνατο.
Θα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία σε συνδυασμούς όπως το μηνιαίο 2 ή 3.
 Σε συνδυασμό με το 2 μπορεί να προκαλέσει θάνατο, πτώχευση. Σε θέματα υγείας έχει σχέση με το στομάχι, σπλήνα, πάγκρεας (πεπτικό σύστημα).
  Θεραπεία χρυσά στρογγυλά διακοσμητικά.
Σε συνδυασμό με το 3 μπορεί να προκαλέσει οικονομική καταστροφή. Να κλείνετε πόρτες και παράθυρα από την κατεύθυνση αυτή για το έτος.Μην κοιμηθείτε εκεί αν έχετε κρεβατοκάμαρα.

 • Το άστρο 6 λευκό έρχεται από την κατεύθυνση SouthEast – ΝότιοΑνατολικά.

  Πρόκειται για ένα άστρο που δημιουργεί αυταρχικές συμπεριφορές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από στρατιωτικούς, αστυνομικούς κλπ. Είναι ένα καλό άστρο για διευθυντές επιχειρήσεων που θέλουν να επιβάλλονται. Σε είσοδο καταστημάτων μπορεί να ενεργοποιηθεί με καλά αποτελέσματα για την επιχείρηση.  Επίσης μπορεί να δημιουργήσει μοναξιά, προβλήματα υγείας σχετικά με τα πνευμόνια ή το παχύ έντερο καθώς και ψυχολογικά προβλήματα. Αν συνδυαστεί με το μηνιαίο άστρο 3 που θα επισκεφτεί το ανάκτορο, μπορεί να επιδεινώσει θέματα υγείας αλλά και να δημιουργήσει τσακωμούς.
  Θεραπεία θέλει χρώμα μαύρο ή σκούρο μπλε

 • Το άστρο 8 λευκό, έρχεται από NorthWest -ΒορειοΔυτικά

  Το άστρο 8 είναι το καλύτερο άστρο από όλα. Φέρνει ισορροπία σε όλό το σπίτι και αν το έχουμε σε μια κατεύθυνση του σπιτιού μας ή του καταστήματος μας, καλό είναι να το αφήνουμε να μπει μέσα ανοίγοντας τα παράθυρα ή τις πόρτες. Σε συνδυασμό με το άστρο 3, μπορεί να προκαλέσει νομικά προβλήματα ή απώλεια χρημάτων. Θέλει θεραπεία κόκκινο χρώμα.

 • Το άστρο 9 μωβ, έρχεται από την κατεύθυνση West -Δυτικά.

  Το άστρο εννιά έχει σχέση με διασημότητα, μοντέλα, ηθοποιοιούς κλπ. Σε περίπτωση καταστήματος θα μπορεί να πουλάει αντικείμενα ακριβά και φανταχτερά. Επειδή είναι φωτιά σαν στοιχεία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε συνδυασμούς με 2,5,8. Σε θέματα υγείας έχει σχέση με καρδιά και λεπτό έντερο.
  Θεραπεία είναι να βάλουμε διακοσμητικά σε χρώμα καφέ εκείνους τους μήνες.

Μηνιαία άστρα 2020

Πιο κάτω παραθέτουμε τα μηνιαία άστρα 2020. Οι κατευθύνσεις που μπαίνουν είναι όπως αυτές στον πίνακα με τα ετήσια άστρα πιο πάνω. Είναι σημαντικό κάθε μήνα να κοιτάζουμε τον πίνακα με τα μηνιαία, γιατί ένας κακός συνδυασμός μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα. Σημαντικό βέβαια είναι να μας συμβουλευτείτε για μια μελέτη στην κατοικία σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Ενώ τα ετήσια ιπτάμενα άστρα είναι πολύ σημαντικά για τον χώρο μας, θα πρέπει να συνδυαστεί με τα άστρα των ανακτόρων μας. Μόνο ένας πιστοποιημένος σύμβουλος μπορεί να δημιουργήσει σωστά τον χάρτη του χώρου σας.

Γενικά τα άστρα που πρέπει κάθε χρόνο να προσέξουμε είναι τα παρακάτω:

Το άστρο 5 είναι το πιο επικίνδυνο από όλα. Δημιουργεί ολική καταστροφή σε επίπεδο οικονομικό, σχέσεων και υγείας.
 Θεραπεία: Χρυσά και στρογγυλά διακοσμητικά
Το άστρο 3 δημιουργεί προβλήματα με νομικές υποθέσεις, ατυχήματα, χάσιμο χρημάτων.
 Θεραπεία: Κόκκινο χρώμα
Το άστρο 2 δημιουργεί προβλήματα υγείας, τσιγκουνιά . Θεραπεία: Χρυσά και στρογγυλά διακοσμητικά

   

Το fengshui.gr, διαθέτει τους πιο αξιόπιστους και παγκόσμια αναγνωρισμένους και πιστοποιημένους συμβούλους Feng Shui στην Ελλάδα. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια μελέτη φενγκ σούι.